Studentska putnička agencija STA Zagreb
Putnički forumArhiv posljednih novosti.Pratite nas na  TwitterjuNaruči se za putničke RSS obavijesti
Forum
posao u francuskoj na studentskoj vizi ucenja jezika
Dodan: 26. 04. 2010 @13:40:49
zoja
Gost
Glasajte ZA Glasajte PROTIV
Glasova: 0

pozdrav,

htjela bi otici u francusku uciti jezik u nekoj skoli stranih jezika te na taj nacin dobiti studentski status s kojim se moze raditi cca 20 h tj. (pola radnog vremena).

Da li ima nekog na forumu tko je ovakvo nesto vec napravio da mi moze dati neki info? Bila bih jako jako zahvalana!  Jer teta u ambasadi ne daje nikakve info, na netu nema info, na forum.hr niko ne odgovara...za poludit, a imam pitanja tipa:

1. Za studentsku vizu za ucenje jezika mi je potrebno uzeti zdravstveno osiguranje, pa da li znate da li to moram uzeti u francuskoj ili mogu i u hrvatskoj? Ako samo u francuskoj, da li znate mozda kod koga je najbolje uzet u francuskoj?

2. Da li treba obaviti ljecnicki pregled u francuskoj ako idem tamo uciti jezik na studentskoj vizi? Jer koliko sam skuzila, to se mora napraviti ako ides na redovni fax tamo, ali da li se isto to mora i za ucenje jezika? Ako da, gdje se to moze napraviti?

3. Da li mozda znate da li se studentski status dobiva bez obzira koju skolu jezika upisali? Ili ima posebnih skola za koje se samo dobiva studentski status i onda mogucnost rada 20h tjedno kao npr. mozda francuska alijansa u Parizu? Ima li ko kakve linkove tih skola?

4. Da li ima nekih skola koje same sreduju studentki status svome polazniku?

5. Da li mozda postoji neka kvota sati ucenja jezika koja se mora uzeti u skoli kako bi se dobio studentska viza? Ili nije bitno koliko sati uzmete?

6. Da li se moze dobiti stage (praksa) ako ste na studentkoj vizi gdje niste redovni student na faxu, vec ste samo dosli uciti jezik?

7. Koliko traje studentska viza za ucenje jezika? 1 god? 9 mj.?

8. Da li se u francuskom konzulatu u Zagrebu pri vadenju studentske vize za ucenje jezika treba napomenuti da zelite raditi 20 h tj.? Da li je to pametno za reci ili se mora spomenuti kako bi mozda dobio neki poseban stambilj, status ili sl.?

9. Da li je potrebna dozvola boravka za dobivanje studentske vize za ucenje jezika? Ili se dozvola boravka dobiva automatski s studentkom vizom?

hvala puno!
zoja

UPOZORENJE: STA Zagreb ne preuizima odgovornosti za komentare korisnika foruma. Zadržavamo pravo ukidanja, promjena izgleda, sadržaja i uvjeta korištenja portala i stranica koje su sastavni dio portala bez obaveze prethodne najave. STA Zagreb nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.
Dijelite s drugima: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Budi informiran i prijavi se na mailing listu:

STA Zagreb
Krvavi most 3
I. kat
10 000 Zagreb
info@sta-zagreb.com
Tel.: 01/488 63 40
GSM: 099/ 488 63 40
Fax: 01/488 63 45

Radno vrijeme
Od ponedjeljka do petka:
09:00-13:00 i 14:00-17:00

Cijene se mijenjaju u odnosu na prodajni tečaj Erste & Steiermärkische Bank d.d.
© STA Zagreb d.o.o., 2007. Sva prava pridržana. Oblikovanje.com